February 17, 2013

Prestasi

Assalamualaikum. Hai.

Ketahuilah ketika aku menaip entry kali ni, aku berada dalam keadaan yang gila mengantuk. Cuti sem kali ni entah kenapa perasaan mengantuk sering singgah di sanubari padahal baru lepas maghrib. Nak kata siang hari kerja kontraktor bina rumah, kerja macam Spiderman panjat sana sini nak selamatkan orang, takde pon. Aku duduk rumah goyang kaki jek. Penyakit hairan mula singgah di benak bila tak dapat kenalpasti kenapa penyakit mengantuk asyik hadir. Demm -..-

Result untuk student degree UiTM dah keluar dua tiga hari yang lepas. Result aku agak mengecewakan sebab jatuh merudum terguling guling tergolek golek. Subjek yang aku tak suka, Construction Technology, telah menjatuhkan grade aku secara keseluruhan. Aku dapat rasakan subjek ni akan jadi musuhku selama aku belajar di sini. Isk.

Sedih gila rasa macam baru lepas putus cinta. Walaubagaimanapun, aku tetap tak patah semangat, menaruh harapan untuk usaha lebih keras untuk semester baru ni. Berjanji pada diri agar tidak lagi study last minit, hantar esaimen tepat pada masa (azam tetiap sem tapi tak pernah buat -..-).

Ape ape pon, tahniah aku ucapkan kepada rakan rakan yang berjaya, yang lepas dapat result senyum sampai ke telinga. Dan kepada yang kurang bernasib baik (macam aku), yang lepas tengok result, rase nak bunuh diri, rasa nak quit, marilah kita sama sama study lebih kuat untuk semester seterusnya supaya kita boleh beat mereka mereka yang DeanList. Isk sedih lak rasa.


p/s : pointer tak memberi apa apa makna. Yeke? -..-


6 comments:

  1. pointer bagi kepuasan pada diri sendiri

    ReplyDelete
  2. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Jangan putus asa, boleh buat lebih baik lepasni ya kak ^^

    ReplyDelete
  4. jgn down2..diploma aritu ct extend,tp pikir2, ade hikmahnya..huhu..in shaa allah truskan prjuangan ye..chayok2 :D

    ReplyDelete
  5. pointer tak membawa makna. nak kata btol pun x, nak kata salah pun jadi serba salah. sbb kalo nak apply keje, pointer yg diorang pandang dlu.

    ReplyDelete

Follow